Bæredygtighed

Bæredygtighed vedrører os alle

Generelt i tøjbranchen arbejdes der konstant med at udvikle nye, mere bæredygtige metoder til at fremstille tekstiler og tøj.
Det er en lang proces, men den er godt i gang.

Nogle af tingene, som vi gerne vil fremhæve er:

  • BCI (Better Cotton Initiative) Et inititav startet i 2009, som arbejder for stadig bedre og mere bæredygtige forhold for bomuldsproduktionen. Det er et rigtig godt projekt, som du kan læse mere om i linket her.                  
    Bl.a. Tommy Hilfiger og Mac er BCI-partnere
  • Tencel er et meget bæredygtigt produkt, som er lavet af træfibre fra hurtigt voksende træsorter (som fx eukalyptustræet), der ikke kræver kunstvanding. Har egenskaber ligesom bomuld. Østrigske Lenzig er foregangsfirma, og har strenge krav til produktionen, som bl.a. kan læse om her.
  • EcoVero (bæredygtig viscose) Igen har vi fat på Lenzig fra Østrig. De har udviklet en metode, som gør produktionen af viscose mere bæredygtig, og mindre vandkrævende. Læs om EcoVero her
  • Recycled polyester (genanvendt polyester) Her genanvendes fibrene, og enten behandles eller smeltes om til nyt garn. Læs mere om recycled polyester og flere andre eco fibre her.
  • Oprydning i verdenshavene. Bl.a. Gant har indgået samarbejde med initiativet SEAQUAL om at indsamle 165 millioner tons plastik, som flyder rundt i havene, så dette kan upcycles  og bruges til garn til tøj.
  • Økologisk bomuld produceres bl.a. med et vandforbrug, som er op til 71% mindre end almindeligt bomuld. Læs mere om øko bomuld her